فهرست مطالب

سیاحت غرب - پیاپی 24 (تیر 1384)

ماهنامه سیاحت غرب
پیاپی 24 (تیر 1384)

  • 144 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1384/05/03
  • تعداد عناوین: 17
|
  • فرهنگی
  • تبلیغات؛ گذشته، حال، آینده
    ران کوفمان صفحه 5
    تبلیغات رفته رفته تمامی صحنه های تلویزیون را به تسخیر خود در می آورد. تکنولوژی های جدید تبلیغات، نه تنها ظاهر واقعی اشیا و مکان ها را به صورت آگهی های تبلیغاتی تغییر می دهند، بلکه اصالت تبلیغات در رسانه تلویزیون، محتوای برنامه ها را نیز تحت الشعاع قرار داده است. صنعت تلویزیون و تبلیغات که گذشته ای نه چندان دور را پشت سر خود دارد (از آغاز دهه 1950) در حال حاضر، یکی از بزرگ ترین عرصه های بازرگانی با هزینه های میلیارد دلاری برای ابر شرکت هاست، اما آینده تبلیغات می رود تا تلویزیون را به یک آگهی تبلیغاتی طولانی تبدیل کند.
  • آنچه به همه ما تعلق دارد
    جاناتان روو صفحه 19
    دارایی های مشترک بشری: اتمسفر و اقیانوس ها، زبان و فرهنگ و اخلاق، دانش و آگاهی بشری، نظام های حمایتی غیر رسمی جامعه، صلح و آرامشی که آرزوی آن را داریم، ذرات ژنتیکی سازنده زندگی و... همه و همه در روند توسعه، مورد تخریب و هجوم قرار گرفته اند، تخریب و هجومی که هدف اصلی آن کسب سود شخصی و یا ایجاد حاکمیت ابر شرکت هاست.
  • اطلاع رسانی تا حد مرگ
    پیتر لایمن، هال آر. واریان صفحه 29
    انفجار اطلاعات مدتی است که صورت گرفته است و اینک این مائیم که با این حجم وسیع اطلاعات و ناتوانی از مدیریت آن، به سوی انفجار می رویم. متن حاضر، خلاصه ای از یافته های یک تحقیق جامع در مورد میزان اطلاعات تولید شده و جابجا شده و نیز روش ثبت و جابجایی آن در سال 2002 میلادی است. نگاهی به آمارهای ارائه شده و جداول این تحقیق، ما را به یاد جمله مشهور پستمن می اندازد ه گفت «In forming ourselves ti death» (اطلاع رسانی تا حد مرگ)
  • تلویزیون جنگ؛ نوازش احساس بینندگان آمریکایی
    رون کافمن صفحه 37
    تلویزیون با تاکید بر تعداد بینندگان خود، همیشه سعی دارد آن ها را راضی نگهدارد و طوری رفتار نکند که احساس بدی به آنان دست دهد. در طول جنگ آمریکا علیه عراق، تلویزیون های آمریکا پیوسته به دنبال این بودند تصاویری از جنگ پخش کنند که احساسات عمومی را جریحه دار نکند و بر عکس، جنگ را تنها به عنوان یک برنامه در کنار برنامه های دیگر نمایش دهند.
  • اجتماعی
  • خشونت علیه زنان در فرانسه
    مونا چولت صفحه 43
    تنها از ناشناس ها نیست که زنان باید در هراس باشند، اغلب اوقات، آن ها از سوی همسرانشان مورد ضرب و شتم و تجوز قرار می گیرند و به قتل می رسند، اگر مجرم از اقشار متمول باشد، مورد لطف و عنایت رسانه ها قرار می گیرد در حالی که اگر از اقشار محروم و بدتر از آن، از یک خانواده مهاجر باشد، به شدت توسط آن ها تقبیح می شود. در حالی که خشونت همان اندازه شامل زنان محله های مرفه نشین می شود که در حومه شهرها اتفاق می افتد. پرهیز از بررسی ریشه های آن پدیده، تنها به تداوم آن کمک می کند.
  • هرزه نگاری و آسیب پذیری کودکان
    ویکتور. بی. کلاین صفحه 51
    علاوه بر هرزه نگاری های تصویری، تلفن نیز یکی دیگر از ابزار ترویج نوعی هرزه نگاری در جامعه آمریکا شده است. کودکان (به خصوص کودکان تنها) از طریق تماس های تلفنی با انواع و اقسام روش های ارضای جنسی و آزار جنسی دیگران آشنا می شوند. این کودکان پس از این تماس های تلفنی تمام شنیده های خود را بر روی دیگران اجرا کرده اند. هم چنین موسیقی راک و فیلم ها و مجلات آموزش جنسی از دیگر طرقی هستند که کودکان را به این وادی وارد کرده اند. جدا از نظرات و دیدگاه مخالفین و موافقین، باید گفت، بر اساس شواهد موجود، هیچ شکی وجود ندارد که هرزه نگاری تاثیرات مخربی بر روح و روان و جسم و جان افراد ناظر خواهد داشت.
  • تاثیر بر ارزش ها
    اریکا آلبانس صفحه 64
    اشاعه خشونت در تلویزیون، تبدیل به یک مشکل همگانی شده است. ممکن است شما اطمینان داشته باشد از این که کودکتان هرگز در آینده، علی رغم برنامه های خشونت بار همیشگی تلویزیون، تبدیل به یک فرد پرخاشگر نخواهد شد، اما شما نمی توانید مطمئن باشید که کودک شما به وسیله کودکی دیگر که در یک رژیم مشابه [از برنامه های تلویزیونی] رشد یافته است، کشته و یا معلول و ناقص نخواهد شد.
  • سیاسی
  • افتخار به امپراتوری
    سیومایس مایلن صفحه 72
    در شرایطی که هنوز حتی یک نسل از پایان امپراتوری انگلستان نگذشته است، اعاده حیثیت و دفاع از این دوران، هدف یورشی پنهان اما همه جانبه، از سوی نشیات با نفوذ، دانشگاهیان محافظه کار و حتی مقامات بالای دستگاه دولتی انگلیس شده است و این کار با هدف توجیه سیاست های کنونی دولت بلر صورت می گیرد.
  • جنبش های فراموش شده ضد انگلیسی
    کریستوفر بایلی، تیم هاپر صفحه 78

    آنچه باعث جنگ در آسیا شده بود. همچنان در غرب ناشناخته باقی مانده است. خشمی که اخیرا چاپ کتاب های جدید درسی ژاپن در چین برانگیخت، بازتاب جنابات وحشتناکی است که ارتش ژاپن مرتکب شده است. با این وجود، ارتش ژاپن در کشورهایی که به اشغال در آورده بود متحدانی داشت: جنبش هایی که دشمن اصلی را استعمارگران انگلیسی می دانستند.

  • اقتصادی
  • بحران معنا در اقتصاد
    جورین کمپ صفحه 86
    یکی از عوامل تنش روانی در بازار کار و همچنین بلاتکلیفی اکثر خانواده ها، رکود اقتصادی است. اما طبق نظر جودین کمپ، بحران عمیق تری در پس این آشفتگی نهفته است: «نظام اقتصاد مدرن، تعداد انگشت شماری، شغل رضایت بخش ایجاد کرده است اما فقدان مشاغل کافی رضایت بخش، به مفهوم بروز بحران معنوی آزار دهنده ای در زندگی بسیاری از افراد است».
  • سرمایه سالاری جهانی و امپراتوری آمریکا
    لئوپانیچ، سم جیندین صفحه 98
    اکنون پس از سال ها متروک ماندن مفهوم امپریالیسم، نیاز به نظریه پردازی جدیدی در این باب احساس می شود، نظریه ای که فاقد محدودیت های تئوری تاریخی - مرحله ای مارکس درباره نظام سرمایه سالاری باشد و نیز در پردازنده تمام عناصر سیاسی - اقتصادی ای باشد که منجر به شکل گیری امپراتوری غیر رسمی و منحصر به فرد امروزین امریکا شده است. واقعیتی که بر هیچکس پوشیده نمانده است. این فهم مستلزم آن است که چگونه دولت آمریکا چنان توسعه یافت که قادر به هضم رقبای سرمایه دار خود گشته و توانسته آنان را ناظر و مامور اجرای پروژه جهانی سازی کند. همچنین نظریه جدید امپریالیسم باید توضیح دهد که چه عاملی باعث گسترش و نهادینه شدن ادعای مصرانه دولت آمریکا، مبنی بر امپریالیست نبودن خود در جامعه جهانی گردید.
  • چهره جدید سرمایه داری؛ افول رشد، سرمایه اضافی و کوهی از بدهی
    پل سویزی، جان فاستر، هاری مگ داف صفحه 109
    تنزل نرخ های رشد، انباشته شدن بدهی های پرداخت نشده، و تزلزل مالی خصوصا در اثر فعالیت های سفته بازانه (قمار بازانه) در اقتصاد سرمایه داری، رکودی فراگیر را هشدار می دهد که جهانی سازی بدان دامن می زند. مانند همیشه، کشورهای فقیر بیشترین صدمه را از این بحران می بینند. ولیکن تزلزل ذاتی اقتصاد سرمایه داری، سبب خواهد شد که این نظام، جزئی از آینده بشرت نباشد.
  • علمی
  • سبک جدید زندگی در آمریکا؛ فقر حرکت و تغذیه نامناسب
    راک کافمن صفحه 122
    در سال 1991 در آمریکا اعلام شد که 61% از بزرگسالان و 13% از کودکان و نوجوانان، دارای اضافه وزن هستند. فقط 3% از مردم، برنامه تغذیه روزانه خود را با دستورالعمل های منشور غذایی فدرال تنظیم می کنند که شامل حبوبات، میوه ها، سبزیجات و فراورده های لبنی و گوشت می شود. کمتر از یک سوم آن ها، حداقل در 5 روز از هفته 30 دقیقه فعالیت بدنی متوسط دارند و 40% آن ها در اوقات فراغت اصلا فعالیت بدنی ندارند. تا این که در دسامبر 2001، جراحان برای پیشگیری از چاقی و کاهش وزن اضافی، همه مردم را به فعالیت بدنی دعوت کردند.
  • محصولات دستکاری شده ژنتیکی، دشمنی ناپیدا برای آیندگان / گفت و گو با چارلز مارگویس
    صفحه 130

    با گذشت زمان و با گسترش محصولات دستکاری شده ژنتیکی، بر میزان حساسیت جامعه و به ویژه بر میزان تلاش های فعالان محیط زیست و مخالفین این صنعت افزوده شود. گروه صلح سبز از جمله فعالان در عرصه محیط زیست و از جمله مخالفین محصولات دستکاری شده ژنتیکی است که دامنه فعالیت خود را غالبا به اروپا و به ویژه آمریکا معطوف نموده است. آنچه در پی می آید، گفت و گوی است با یکی از برجسته ترین اعضای این گروه که به تشریح مواضع خود در این باره پرداخته است.

  • محیط زیست
  • تصویری از بحران های پیش رو
    داون الگین صفحه 136
    هیچ گاه بشر در طول تاریخ، محیط زندگی خود را این گونه به آستانه نابودی نکشانیده است. بحران های متعدد زیست محیطی، انقراض گونه های زیستی، آلودگی و تحلیل منابع زیرزمینی و... از جمله مواردی است که آینده بشر و حیات را در زیست کره به سختی تهدید نموده است. در این مقاله، نویسنده به پنج مورد از بحران های پیش روی بشر امروز پرداخته است.
  • اقیانوس های خالی
    تیجن توبر صفحه 139
    صید بی رویه ماهی از جمله مشکلاتی است که در سال های اخیر بسیاری از کارشناسان و دولت ها را متوجه خود ساخته است. افت شدید میزان ماهی های مختلف و حتی رسیدن برخی از گونه ها به آستانه انقراض، از جمله مواردی است که به نگرانی هایی زیست محیطی دامن زده است. امروزه به مدد ابزار مدرن ماهیگیری و نقص قوانین موجود، تقریبا همه گونه ها به نحوی در معرض خطر هستند.
  • نقطه پایان
    داون الگین صفحه 142
    الگین از جمله نویسندگانی است که در آخرین کتاب خود، به طور جدی به بحران های پیش روی بشر امروز پرداخته است. وی معتقد است که در صورت تداوم شرایط موجود، حداکثر تا دو دهه آینده، بحران هایی عظیم و تکان دهنده حیات را در کره خاکی متوجه خود می سازد. آنچه در پی می آید، گفت و گویی است کوتاه با وی که به اجمال به شرایط پیش روی بشر در سال های آینده پرداخته است.